Marea Neagră
e în pericol!
Marea Neagră este mai mult decât o simplă întindere de apă. Ea ne hrănește, ne răcorește și ne susține viața. La fel ca pădurile din Carpați sau Delta Dunării, Marea Neagră face parte din patrimoniul nostru natural. Îi suntem datori să o protejăm și să o prețuim.
Din păcate, nu toți gândim așa. OMV Petrom și Romgaz au anunțat că vor extrage gazele fosile din perimetrul Neptun Deep. Exploatarea gazelor fosile presupune un risc iminent pentru ecosistemul mării, afectând reciful, habitatele și toate speciile din mare prin foraje și deversări de substanțe toxice. Cel mai probabil nu vom mai vedea delfini înotând pe lângă plaje, iar căluții și pisicile de mare vor dispărea treptat.
Este nevoie să acționăm!
Nu putem să rămânem indiferenți în timp ce OMV Petrom și Romgaz ne compromit viitorul și sacrifică natura pentru profitul lor.
NEPTUN DEEP este o amenințare pentru mediu și climă!
Forajele și deversările de substanțe toxice pun în pericol speciile marine vulnerabile, cum ar fi delfinii și pisicile de mare.
Proiectul Neptun Deep va bloca România în era combustibililor fosili, ducând la accentuarea efectelor crizei climatice și întârziind tranziția la un viitor energetic sustenabil bazat pe energie regenerabilă, mai curată și mai ieftină.
576 de specii amenințate
10 situri Natura 2000 afectate
Acționăm împreună!
Guvernul trebuie să adopte măsuri care să oprească și să inverseze distrugerea Marii Negre, să promoveze restaurarea ei și să pună capăt sprijinului financiar al industriilor care distrug habitatele marine, precum industria petrolului și gazului.
Contribuie la protejarea Mării Negre și asigură un viitor pentru sute de specii și habitate.