CE PUTEM FACE ÎMPREUNĂ PENTRU CA GENERAȚIILE VIITOARE SĂ MOȘTENEASCĂ O PLANETĂ LOCUIBILĂ?

Schimbările climatice sunt aici și ne afectează direct. Trăim în plină criză climatică și criză a biodiversității.

La nivel internațional mesajul comunității oamenilor de știință este foarte clar – schimbările climatice reprezintă o amenințare existențială și trebuie să acționăm acum! Impactul acestor schimbări îl resimțim deja și cel mai probabil se va amplifica în viitor. Anul 2019 a fost al doilea cel mai călduros an la nivel global și cel mai călduros la nivel european, din ultimii 120 de ani. Fiecare an ne “surprinde” cu fenomene extreme din ce în ce mai frecvente și care afectează comunități, orașe, suprafețe întregi de pădure și întregi areale care susțin viața pe Pământ. Ne confruntăm cu o pierdere catastrofală în diversitatea faunei și o criză iminentă a accesului la apă potabilă și hrană.

Greenpeace luptă pentru a stopa producția de energie din surse poluante. Greenpeace militează pentru instituirea unui model energetic durabil – o revoluţie energetică în măsură să reducă emisiile de CO2 pentru a preveni efectele dramatice ale schimbărilor climatice. Pentru aceasta este necesară o tranziție cât mai accelerată dinspre sursele poluatoare de energie – cele bazate pe combustibili fosili – către cele curate și durabile, provenite din surse regenerabile.

Politicienii și sectorul de business trebuie să oprească orice sprijin pentru combustibilii fosili, principalii agresori ai climei, și să deschidă calea pentru energia regenerabilă. Viteza aplicării unor măsuri benefice climei trebuie să crească pentru a nu încălzi planeta cu mai mult de 1,5 grade Celsius. Altfel, generația viitoare nu va mai avea un viitor!

Continuăm să acționăm împreună pentru ca România să fie o voce puternică și progresistă în comunitatea europeană în lupta pentru combaterea și adaptarea la schimbările climatice.

Greenpeace România cere autorităților române să implementeze politici ambițioase pentru reducerea impactului schimbărilor climatice.

Dacă și tu vrei să îți alături vocea comunității care luptă pentru un viitor mai verde, vino alături de noi!